info@brabantplant.nl

31 (0)73 511 9001

nederlands
Duits

Ons assortiment

Kwaliteit als drijfveer

Glasgroenten

Vollegrondsgroenten

Bloeiende potplanten

Uitgangsmateriaal sierteelt

GlasgroentenIeder product een aanpak op maat

Of we ‘gewoon’ kunnen zaaien, verspenen, uitzetten en afleveren? Nee, daar doen wij bij Brabant Plant niet aan. Elk product vraagt immers een specialistische aanpak. Of het nu gaat om tomaat, komkommer of paprika. Maar niet alleen elk product vereist een aanpak op maat; ook elke klant is anders. Bij Brabant Plant draait alles om uw wensen en verwachtingen.

Samenwerken om samen verder te komen

Tijdens de opkweek, maar ook daarna onderhouden we intensief contact met u om steeds zo goed mogelijk aan te sluiten op uw wensen en verwachtingen. Het resultaat? Een plant waarmee u direct uit de voeten kunt. Ondertussen blijven we onze planten en teeltmethodes natuurlijk continu verbeteren.

Iedere samenwerking bestaat uit drie stappen:

1. Afstemming vooraf. Voorafgaand aan uw order bespreken we samen uw wensen. Denk aan het type plant, de leverdatum en uw specifieke wensen.

2. Tijdens de opkweek houden we u op de hoogte van de stand van zaken, de groei en andere ontwikkelingen.

3. Levering en nazorg. Samen evalueren we onze dienstverlening. Wat kunnen we nog verbeteren? Bent u tevreden?Tomaat

Het aantal soorten tomatenplanten is de afgelopen jaren flink toegenomen. Enten is al nagenoeg standaard. Elk type heeft voor- en nadelen wat betreft uniformiteit, generativiteit en plantopbouw. We gaan graag met u in gesprek over de mogelijkheden.

Brabant Plant biedt u een breed scala aan uitvoeringen. Elke uitvoering is gericht op het hoogst haalbare rendement. Ziet u mogelijkheden om met andere uitvoeringen kosten te besparen? We pakken graag de handschoen op!Paprika

Bij paprika zijn de ontwikkelingen op het gebied van plantopkweek de laatste jaren minder hectisch en veelzijdig dan bij tomaat. De uitdaging zit vooral in het begin, in het creëren van een perfecte plantbalans. Uiteraard kunt u hierbij vertrouwen op de expertise en de goede zorg van Brabant Plant.

Komkommer

Mede dankzij de opkomst van de hogedraadteelt is de komkommerteelt minder standaard geworden. De vraag die nu centraal staat: wat is de beste plant in de ‘moderne’ komkommerteelt? Bij Brabant Plant hebben we hier - na verschillende grote proeven - het antwoord op gevonden.

Vollegrondsgroenten


Koude groenteplanten

De vollegrondsgroenten zijn al van vroeger uit een vast onderdeel van ons produktenpakket. We maken en leveren allerlei soorten in perspotten van 4 of 5 cm, kleefpotten of standaard.

Het assortiment bestaat uit onder andere een groot scala aan bladgewassen (andijvie, sla etc), venkel, bleekselderij en een breed pakket aan koolsoorten.

Schone en ziektevrije bedrijfsprocessen zijn van cruciaal belang voor dit type planten. Brabant Plant werkt dan ook met zeer strikte hygiëneprotocollen.

Door een goede afstemming vooraf, zorgen we ervoor dat de planten en de potten voldoen aan de wensen van de klant. Heldere communicatie.

Bloeiende potplantenKweken op bestelling

Brabant Plant is hét adres voor bloeiende seizoensprodukten en bloeiende potplanten van hoge kwaliteit.

We kweken onze bloeiende potplanten veelal op bestelling. De combinatie van verregaande teelttechnische kennis en moderne kassen stelt ons in staat om volledig aan te sluiten op uw wensen. Ook als het gaat om bijvoorbeeld etiketten, potten en leverdatum. Onze bloeiende potplanten gaan als eindproduct naar tuincentra, bouwmarkten en retailers in Nederland, Duitsland en België. Allemaal spelers die de hoogwaardige kwaliteit van onze producten weten te waarderen.

Met MPS-GAP-certificaat

Bij Brabant Plant is maatschappelijk verantwoord produceren een vanzelfsprekendheid. Zo voeren we onder andere het MPS-A-certificaat en zijn we sinds 2015 ook MPS-GAP-gecertificeerd (MPS-GAP 11.1).

Uitgangsmateriaal sierteelt

Partnership

Naast de opkweek van glasgroenteplanten, koude groenteplanten en potplanten, is Brabant Plant gespecialiseerd in de opkweek van uitgangsmateriaal voor de sierteelt.

We werken hiervoor nauw samen met een leverancier van hoogwaardig uitgangsmateriaal voor sierteelt voor de professionele tuinbouw.

Voor dit bedrijf kweken we eenjarige zomerbloeiers op, zoals begonia’s en primula’s.