info@brabantplant.nl

31 (0)73 511 9001

nederlands
Duits

We share growing

Samenwerken zit in onze natuur

Historie


Antoon van den Berk, grondlegger van het bedrijf, was tuinder. Hij teelde groenten en fruit in de vollegrond, waarvan een deel onder platglas. Zijn bedrijf zou later de eerste worden in Haarsteeg met staande kassen.

Zijn zoon Willy van den Berk nam het bedrijf begin jaren '60 over en teelde glassla, tomaten en begon met de opkweek van eigen plantmateriaal. Dit bleef niet onopgemerkt bij andere telers in de omgeving, waardoor de eerste stappen naar een plantenkwekerij werden gezet. In 1969 heeft Willy Brabant Plant opgericht, en was daarmee de eerste plantenkweker in de provincie Noord-Brabant.


Tiny van den Berk, de derde generatie, heeft het bedrijf in 1991 overgenomen en verder uitgebouwd tot wat het nu is: een modern familiebedrijf met het Brabant Plant DNA: kwaliteitgericht denken om duurzaamheid in relaties en continuiteit te genereren.

Met onze vestiging tussen de kernen van Haarsteeg en Vlijmen, in de gemeente Heusden, vinden we het belangrijk op een verantwoorde manier om te gaan met onze omgeving: zuinig zijn op grondstoffen, gebruik maken van duurzame energie, investeren in mensen en relaties. Daardoor staan wij midden in de samenleving en leveren wij graag, als middelgroot bedrijf, een bijdrage aan diverse verenigingen en goede doelen. Wij zijn niet alleen, maar voelen ons ook echt betrokken.

Kernwaarden

Samenwerking

Zo werkt het in de natuur, maar ook bij het opbouwen van relaties. Bij Brabant Plant is samenwerken een tweede natuur. Als familiebedrijf zijn we als het ware vergroeid met onze klanten en partners, en zij met ons. En dat werpt zijn vruchten af. Want hierdoor kunnen we alle kennis uit de markt samenbrengen in die ene plant. Iedere plant op handen dragen en de juiste zorg en aandacht geven, afgestemd op de individuele wensen van de klant. Daarbij willen we niets aan het toeval overlaten. Samen met de klant, samen met onze collega’s, samen met partners. Want investeren in kennis en relaties is dé weg naar duurzame groei en kwaliteit.

Wij geloven in samenwerken als basis voor succes. Dat blijkt al in het eerste contact met de klant. Wat heeft hij voor ogen? Welke specifieke wensen horen daarbij? Maatwerk leveren begint met vragen stellen en de juiste gegevens verzamelen. Die informatie is het uitgangspunt voor onze aanpak. Ons doel: een langdurige relatie bouwen, met telkens weer een bedrijfszekere plant telen die volledig voldoet aan de specifieke wensen van de klant.


Bekwaam

Ieder zaadje is uniek en iedere plant is anders. Onze teeltspecialisten volgen de groei met interesse en omringen elke plant met zorg en aandacht. Geheel volgens de afspraken met de klant. En onze hoge maatstaven natuurlijk. Continu de ideale omstandigheden creëren, dat is ons vak. Dat betekent alle kennis uit de markt, gecombineerd met onze specialistische kennis, in dat ene plantje samenbrengen. De juiste keuzes maken, ieder moment van de dag.

We volgen trends en ontwikkelingen op de voet, investeren in kennisopbouw en bewegen mee met de dynamiek in de sector.

Betrouwbaar

Betrouwbaarheid is in onze ogen: het vertrouwen in willen, kunnen en doen. Het werkt ook meerdere kanten op: zowel naar de klanten als naar de collega's en de omgeving.

Het doel is om elkaar te helpen, samen te werken. En geen misverstanden of verassingen te krijgen door helder en duidelijk te communiceren.

Ook maatschappelijk staat Brabant Plant zijn mannetje. We sponsoren diverse clubs en verenigingen in de buurt, steunen diverse maatschappelijke initiatieven, en zijn zuinig op onze omgeving door milieubewust te investeren.

Relatiegericht

Elk detail in het proces, hoe klein ook, willen beheersen en beïnvloeden. Dat is typisch Brabant Plant. Dat doen we samen met de klanten, die we nauw betrekken bij de teelt. En met partners. Want je kunt nog zo veel toewijding aan de dag leggen; optimale kwaliteit bereik je door samen te werken. Van zaadje tot plant, en van plant tot vrucht. Daarom delen wij onze kennis, uitdagingen en successen met onze relaties, die net zoals wij hun ziel en zaligheid in hun product leggen.